Elérhetőségek:

Tibolddaróci Meseerdő Óvoda és Központi Konyha

3423 Tibolddaróc Kossuth út 2

Tel: 49-337-149

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

„Amit csak hall a gyerek, könnyen elfelejti. Amit lát, inkább megjegyzi, de amiben ő

maga is tevékenyen részt vesz, az bizonyosan bevésődik az emlékezetébe.”

/Kodály Zoltán/.

 

     A Tibolddaróci Óvoda 1954-ben nyitotta meg kapuit kis lakói előtt. Többszöri költözés után az 1978-ban épült intézményben működik napjainkban is.

A gyermekek nevelését négy óvodapedagógus végzi, akik közül egyikük fejlesztőpedagógus szakvizsgával is rendelkezik, a nevelőmunkát kettő dajka is segíti.

     Az intézmény jól felszerelt, 2011-ben új, minden uniós szabálynak megfelelő játszóteret kapott, melyet pályázat útján sikerült megvalósítani. 2012-ben újabb nyertes pályázat segítségével megvalósult az intézmény energetikai felújítása, melynek során korszerűsítették a fűtést, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot.

Nemcsak kívülről újult meg az épület, hanem a nevelőtestület törekszik a belső megújulásra is, a szakmai munka továbbfejlesztésére. Az óvoda a Tevékenységközpontú óvodai nevelési program szerint végzi nevelő munkáját, ezért célunk a gyermekek tevékenységek általi fejlesztése. Óvodásainkat komplex módon igyekszünk megismertetni az őket körülvevő világgal. A programnak megfelelően kommunikációra és kooperációra kívánjuk nevelni a gyermekeket, hisz hitvallásunknak megfelelően célunk az óvodások életre való felkészítése, ezért az ismeretek átadása során törekszünk a tapasztalatok sokoldalú megszerzésére, az előzetes ismeretekre, élményekre való építésre a nevelőmunka során.

     Az óvoda életéről bővebb ismertetőt az Eseménynaptárból és a Pedagógiai Programból kaphatnak a kedves érdeklődők

PEDAGÓGIAI PROGRAM (PDF)

HÁZIREND (PDF)

SZMSZ (PDF)

primi sui motori con e-max
Go to top