2015. június 19.-én Tibolddaróc Község Önkormányzata, valamint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Kara Környezet- és Tájföldrajzi Tanszéke együttműködési megállapodást kötött. A megállapodás egy komplex és fenntartható táj- és településfejlesztési terv elkészítését alapozta meg, amely később pályázatok, fejlesztési támogatások beszerzésében helyzeti előnybe hozza Tibolddarócot.

Elsősorban egy, a megújuló energiákon alapuló rendszer megtervezését, használatát szolgálja a közös munka (pl.: napenergia felhasználás, biomassza stb.) továbbá a turisztika fejlesztését (pl.: kastélyaink hasznosítása, pince- és borturizmus fejlesztése, barlanglakások felújítása stb).

Az elkövetkezendő években előreláthatólag nagy számú hallgató, professzor, doktorandusz hallgató járja be településünket, tartanak több hetes terepgyakorlatot és készítenek el egy komplett tervezetet, amely teljes mértékben Tibolddaróc fejlődését szolgálja majd. Újdonság és örömteli, hogy a munkába részlegesen a budapesti Corvinus Egyetem valamint a Magyar Tudományos Akadémia Földrajztudományi Intézete is becsatlakozik ezzel is még pontosabbá és sokrétűbbé téve a munkát.

 

Együttműködési megállapodás

 

 

 

 

 
primi sui motori con e-max
Go to top